\
+359 894733321
info@luxusrealty.bg
Случайни статии
Офисът на бъдещето ще докаже, че добър бизнес може да има и далеч от центъра

Районът около Захарна фабрика има потенциал да се превърне в софийския Канари Уорф, смятат архитекти

Офисът на бъдещетоНадявам се, че през следващите пет години ще видим окончателното отделяне на офисите от жилищните имоти, при което ще се обособят отделни по-малки офис региони, каза Джулиан Едуардс, управляващ директор на Tishman Management Company, по време на конференцията за имоти BalRec.

Tishman развива проекта за офис комплекса Sofia Airport Center.

Смятам, че тези новообособени локации ще станат по-добре приети от хората, които ще разберат, че може да се прави добър бизнес, без да бъдеш непременно в центъра, каза той.

Едуардс даде пример с региона Канари Уорф в Лондон, който представлява регенерирано пространство, на което някога е имало само докове. Днес те са превърнати в модерен финансов център, извън централната част на града. Той припомни, че при създаването на Канари Уорф е имало немалко съпротивление от страна на големите компании, които за заявили, че никога няма да отидат там.

Днес едни от най-големите банки и финансови компании са доволни от локацията си там, което се дължи на изключително доброто развитие на метромрежата, каза той.

„Надявам се, че и тук ще видим развитие на системата на метрото и тези локации ще станат много по-лесно достъпни“.

Запитан дали в София има подобни региони, които могат да бъдат регенерирани и превърнати в модерни бизнес зони, арх. Атанас Панов, управител на "ЛП Консулт", каза, че едни от малкото такива райони са тези до Захарна фабрика и в някои участъци около бул. „Сливница“.

Жалко, че нямаме такова наследство, от което с малко усилия биха могли да се развият райони, предлагащи удобна среда, включващи по-добри сгради дори от новопостроените, коментира той.

По мнението му като най-значими офис центрове за в бъдеще по-скоро ще се обособят районите около големите пътни артерии и бизнес парковете.

Според Владислав Кайзеров, мениджър "Офис площи" във Forton International, офис пазарът в столицата „е вече на една стабилна основа“ и до една две години наемните нива може да започнат да се покачват.

Той обаче каза, че през следващите 4-5 години много от офис проектите, които се отдават сега, ще бъдат все още актуални, а някои други напълно ще изчезнат от картата.

Участниците коментираха, че има голямо разграничение между пазара на офиси в столицата и този във вътрешността на страната.

„...във вътрешността на България положението е доста по-трагично и няма никакви светли хоризонти през следващите пет години“, каза относно ситуацията в сегмента Деян Кавръков, управител на консултантската компания Tides Capital.

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
13/05/2011 09:25:31Социални жилища, защо - не?
Изграждането на социални жилища, които да дават право на алтернатива на хората да не живеят при своите родители, е от изключителна важност, коментираха специалисти по време на панела „Публично-частно партньорство в жилищния сектор - нов подход за улесняване на предлагането на социални жилища в страна като Бълг...
13/05/2011 09:22:10Продажбите на нови жилища във Франция са намалели с 24% през тримесечието
Сделките са нараснали единствено по Лазурния бряг Продажбите на нови жилища във Франция са намалели с 24% през първите три месеца на годината, според федерацията на френските строителни инвеститори, предаде ДПА. Продажбите са намалели от 20 054 жилища през първото тримесечие на 2010 година на 15 162 за същия...
12/05/2011 09:42:267-8 млрд. лв. трябват за обновяване на жилищата у нас
Между 7 и 8 млрд. лв. са необходими за саниране на жилищата у нас, стана ясно от презентация на зам.-министъра на регионалното развитие Екатерина Захариева. Тази сума се получавала, като се има предвид, че обновяването на един квадрат струва между 130 и 150 лв. Според данните на строителното министерство 7...
12/05/2011 09:40:50Юробанк И Еф Джи очаква по-силен ръст на българската икономика
Групата ревизира своята прогноза за ръст на БВП за 2011 от 2,5% на 3,2% България попадна под микроскопа на рейтинговата агенция Moody’s за евентуално подобряване на кредитния й рейтинг, заради изключително разумната си фискална политика, като може да се очаква такива стъпки да предприемат и други рейтингов...
12/05/2011 09:36:41Първият в България "лайфстайл мол" отваря врати в края на 2012 г.
Фокусът на най-големия мол в страната ще бъде "зелен" Първият в България "лайфстайл мол" - Paradise Center, който ще и най-големият в страната, се очаква да отвори врати в края на 2012 г. Това съобщи при представянето на проекта Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton Internationa...