Нараства търсенето на апартаменти клас лукс

\
+359 894733321
info@luxusrealty.bg
Случайни статии
Нараства търсенето на апартаменти клас лукс

Апартаменти клас луксПазарът на апартаменти клас лукс – активен

Нарасналото търсене на апартаменти клас лукс провокира строителните предприемачи и през последната година на пазара излязоха съвсем не малко жилищни площи, квалифицирани в тази категория. Увеличените и стабилни доходи, както и възможността за инвестиция, са основните фактори, движещи този сегмент на имотите. Растящото предлагане позволи цените да намалят темповете си на ръст, отчитат брокери, но все пак, допълват те, в определени места на големите ни градове определено се усеща недостиг в предлагането.
 

Търсените локации при избор на апартаменти клас лукс

Безспорно локацията е определяща при покупка на подобни жилища. Предпочитат се централните зони, но различните градове имат свои квартали, които по една или друга причина превъзхождат Идеален Център с някои свои характеристики. За столицата например, интересът е повече насочен в районите в подножието на Витоша. Парковата среда за живот, чистият въздух, зеленината и спокойствието, съчетани с добрата транспортна инфраструктура вземат превес. По тази причина като елитни за живеене са се утвърдили кварталите Драгалевци, Бояна и Симеоново, където цените на лукса са над 1 500 евро/кв.м. За Варна, луксът е концентриран в местността Евксиноград, като все по-често се среща и на Траката и Св. Св. Константин и Елена – райони, разположени непосредствено до морето. Подобна е ситуацията и в Бургас, отново морските панорами са притегателни, луксът се търси в Сарафово и ЖК Зорница.
 

Централните апартаменти лукс

Въпреки, че все по-често купувачите с възможности бягат от натоварването на големия град и се насочват към покрайнините му, централните басти продължават да са атрактивни при подобен вид покупка. Прави впечатление, че към централна локация на луксозен апартамент се стремят повече хора, които целят инвестиция с цел съхраняване на финансови средства и получаване на по-висока доходност в сравнение с тази, която банките им предлагат.
 

Прогнози за пазара на апартаменти клас лукс

По мнение на анализаторите в бранша, търсенето на елитни имоти ще продължава да расте, като същевременно с това ще се повишават и изискванията. Младите купувачи търсят отворени пространства и олекотено обзавеждане и техните представи се различават от битуващите доскоро виждания за лукс. Те налагат една нова категория на пазара, а именно смарт апартаменти.
 
Следете най-новите обяви за луксозни апартаменти на: www.domaza.bg/апартаменти_клас_лукс/
 
ТОП Имоти

Свободни апартаменти: 53

Цена
от 99 746 лв.
до 340 114 лв.
Цена
860 552 лв.

Цена
от 206 220 лв.
до 226 752 лв.
Подобни статии от този сайт